به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

این توضیحات و عنوان از ویرایش قالب ، قابل تغییر است.

مکان تبلیغات شما

امکانات وب

پر مخاطب ها

    عضویت

    نام کاربري :
    رمز عبور :

     

    عواقب شهادت کذب در دادگاه، شهادت کذب، بطلان حکم است و هر حکمی که بر این اساس صادر شود بلااثر است، در صورت محکومیت باید مسترد شود و در صورت عدم امکان، شهودی که شهادت کذب داده اند باید. پرداخت غرامت (خسارت).

    اگر شهادت در دادگاه و در مراجع رسمی داده شده باشد، این جرم جزو جرایم مطلق و عمدی است. بنابراین نمی‌توانیم فردی را که سهواً و به اشتباه سعی در بیان کذب آن در قالب شهادت داشته است، مشمول این مقاله بدانیم.

    شرایط و روش اثبات جرم شهادت دروغ:

    1- شهادت کذب باید در دادگاه انجام شود و شهادت خارج از دادگاه و مراجعی که دادگاه به آنها متوسل نمی شود مشمول حکم این ماده نمی باشد.

    2- شهادت دروغ باید در حضور مراجع رسمی باشد. بنابراین اگر شهادت دهنده صلاحیت شهادت را نداشته باشد، شهادت مشمول این ماده نمی شود.

    نظریه 7/3234 - 9/9/1379 معاونت حقوقی قوه قضائیه: بر اساس اطلاق و عموم ماده 650 قانون اسلامی، مراجع رسمی مختص مراجع قضایی نیست و لذا اگر شخصی مثلاً شهادت دروغ بدهد. در اداره ثبت احوال که شخص معینی مالک است فرزند فلانی نامیده شده است و این شهادت مؤثر در صدور شناسنامه مشمول ماده 654 قانون اسلامی خواهد بود.

    * در صورت پیگیری شهادت دروغ:

    اگر شهادت کذب در دادگاه صالح با حکم قطعی ثابت شود، چنین امری ( شهادت کذب ) موجب بطلان حکم می شود و هر حکمی که بر این اساس صادر شود باطل خواهد بود.

    ** لذا در صورت محکومیت باید مسترد شود و در صورت عدم امکان شهودی که شهادت کذب داده اند غرامت (خسارت) را بپردازند و در این خصوص ماده 650 قانون اسلام کاری ندارد. با موضوع جبران خسارت توسط شهود دروغین، همانطور که طبق قواعد عمومی مسئولیت مدنی، هر گاه کسی ضرری وارد کند باید جبران کند، در اینجا نیز شهود باید خسارت را جبران کنند.

    همچنین ماده 201 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مقرر می دارد:

    «در مواردی که دادگاه از شهود تقاضای شهادت یا اطلاع می‌کند و بعد معلوم می‌شود که شهادت کذب داده‌اند اعم از اینکه به نفع یکی از طرفین دعوی باشد یا ضرر آن، علاوه بر شهادت کذب، در صورتی که آنها شهادت کذب موجب خسارت می شود به پرداخت آن نیز محکوم می شوند.»

    * نتیجه شهادت دروغ: سوگند دروغ

    1- سه ماه و یک روز تا دو سال حبس یا جزای نقدی از یک میلیون و پانصد هزار تا دوازده میلیون (ماده 650 قانون مجازات اسلامی).

    2- شهادت دروغ موجب بطلان حکم می شود و هر حکمی که بر این اساس صادر شود بلااثر است و در صورت احراز محکومیت مسترد می شود و در صورت عدم امکان شهودی که شهادت کذب داده اند باید غرامت (خسارت) را بپردازند.

    3- بر اساس قواعد عمومی مسئولیت مدنی، هر گاه کسی ضرری وارد کند، باید ضرر را جبران کند.

    4- در امور کیفری یکی از جهات فرجام خواهی جعلی بودن شهادت شهود است. عواقب دروغ گفتن به قرآن در دادگاه، شهادت کذب موجب بطلان حکم می شود و هر حکمی که بر این اساس صادر شود بی اثر است و در صورت محکومیت باید مسترد شود و در صورت عدم امکان، شهودی که شهادت کذب داده اند غرامت بپردازند. خسارت).

    5- اگر شاهد پس از ادای سوگند شهادت دروغ بدهد با احراز این موضوع برای دادگاه می توان سوگند و شهادت کذب را جمع آوری کرد. همچنین اگر شهادت کذب حدود، قصاص یا دیات باشد، حکم جمع جاری می شود.

    6- اگر دو نفر به علت قتل مانند ارتداد یا چهار نفر به علت رجم مانند زنا و بعد از اجرای حد یا قصاص شهادت دهند ثابت شود که شهادت دروغ داده اند. قاضی و عامل از طرف او که حد کرده یا او قصاص کرده است، ضامن نیستند، ولی قصاص بر شاهدان دروغین است. با رد آنها به دلیل اینکه شاهدان دروغین موجب ضرر شده اند و در اینجا علت آن آقو از مبشر است.

    مبینا قره گوزلو
    پنجشنبه 30 / 4 - 2:37 PM
    بازدید : 345
    برچسب‌ها :

    آمار سایت

    آنلاین :
    بازدید امروز :
    بازدید دیروز :
    بازدید هفته گذشته :
    بازدید ماه گذشته :
    بازدید سال گذشته :
    کل بازدید :
    تعداد کل مطالب : 226
    تعداد کل نظرات : 0

    خبرنامه