به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

این توضیحات و عنوان از ویرایش قالب ، قابل تغییر است.

مکان تبلیغات شما

امکانات وب

پر مخاطب ها

    عضویت

    نام کاربري :
    رمز عبور :

     

    به طور کلی انتشار و انتشار اخبار کذب و خلاف واقع به منظور ایجاد ضرر و زیان به دیگران و یا تشویش اذهان عمومی یا لطمه زدن به حیثیت و حیثیت مقامات رسمی در اصطلاح قانونی نشر اکاذیب نامیده می شود.

    در واقع هرکس از طریق شکایت نامه یا نامه یا به هر وسیله دیگری مطالب، الفاظ یا نقل قول های جعلی و جعلی را منتشر کند که منجر به لطمه زدن به حیثیت و تشویش اذهان عمومی شود، مرتکب جرم نشر اکاذیب است.

    انواع نشر اکاذیب چیست؟

    نشر اکاذیب در قانون مجازات اسلامی

    طبق مقررات مندرج در ماده 698 قانون مجازات اسلامی در فصل پنجم کتاب تعزیرات: «کسی که به قصد اضرار به غیر یا تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی از طریق نامه یا شکایت یا مکاتبه. یا عریضه یا گزارش یا توزیع هر گونه اسناد چاپی یا مکتوب با امضاء یا اظهارات کذب بدون امضاء یا با همان نیت، مستقیم یا ضمنی اعمال خلاف حقیقت را مستقیماً یا به عنوان نقل قول به شخص حقیقی یا حقوقی یا مقام رسمی نسبت دهد. مقامات اعم از اینکه از طریق مذکور ضرر مادی یا معنوی به نحوی به دیگری وارد شود یا خیر علاوه بر اعاده حیثیت در صورت امکان به حبس از دو ماه تا دو سال یا شلاق تا حداکثر محکوم می شود. 74 ضربه شلاق."

    نشر اکاذیب در قانون جرایم رایانه ای

    ماده قانونی که در مورد نشر اکاذیب از طریق رایانه صحبت می کند، ماده 18 قانون جرایم رایانه ای مصوب 1387 است که در این ماده آمده است: «کسی که به قصد اضرار به دیگران یا تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی اقدام به نشر اکاذیب کند. از طریق یک سیستم رایانه ای یا مخابراتی یا آن را در اختیار دیگران قرار می دهد یا با همین نیت به طور مستقیم یا غیرمستقیم به شخص حقیقی یا حقوقی یا مقامات رسمی به طور مستقیم یا غیرمستقیم اعمال خلاف حقیقت را به شخص حقیقی یا حقوقی یا مقامات رسمی نسبت می دهد. منظور از انحا ضرر مادی یا معنوی به دیگری است که وارد یا نشده باشد علاوه بر اعاده حیثیت به حبس از 91 روز تا دو سال یا جزای نقدی از 5 میلیون ریال تا 40 میلیون ریال یا جزای نقدی محکوم خواهد شد. هر دو مجازات

    شرایط جرم نشر اکاذیب

    شرایط جرم نشر اکاذیب

    مطالب را منتشر کنید

    ملاحظه می شود که جرم نشر اکاذیب با فعل بیان به معنای بیان صورت می گیرد. برای اینکه عمل شخصی که مطالبی را خلاف واقع اعلام می کند مشمول تعریف ماده 698 باشد و جرم نشر اکاذیب تلقی شود، باید این موضوع به قصد تشویش اذهان عمومی منتشر و منتشر شود. ایجاد ضرر و زیان به شخص حقیقی یا حقوقی یا مقامات رسمی.

    اگر شخصی در نامه خصوصی به دیگری مطلبی را بیان کند، هر چند خلاف واقع باشد، ولی از آنجایی که شرح انتشار مطلب خلاف واقع نباشد، به عنوان نشر اکاذیب قابل تعقیب نیست.

    غیرواقعی بودن موضوعات بیان شده

    همانطور که از متن ماده 698 قانون مجازات اسلامی و همچنین ماده 18 قانون جرایم رایانه ای مشخص است، محتوایی که در جرم نشر اکاذیب منتشر و منتشر می شود، باید خلاف واقع باشد، یعنی اگر شخصی منتشر کند. محتوا به ضرر دیگری از طریق دستگاه های رایانه ای و سیستم های اینترنتی و یا از طریق انتشار اوراق و نامه ها و لطمه زدن به حیثیت و حیثیت شخصی است، اما مطالب منتشر شده خلاف واقع نبوده و جرمی مرتکب نشده است.

    در واقع اگر محتوایی که توسط ناشر منتشر می‌شود و باعث لطمه به شهرت یا لطمه به دیگران می‌شود، مشمول جرم انتشار نخواهد بود.

    بدخواهی

    برای ارتکاب جرم نشر اکاذیب، لازم نیست مطالب و اکاذیب غیرواقعی که برای شخصی منتشر و منتشر شده است، موجب ضرر و زیان یا لطمه به حیثیت و یا تشویش اذهان عمومی شود و تنها این که شخصی که آن را به قصد آسیب رساندن و یا تشویش اذهان عمومی برای انتشار مطالب منتشر می کند و در این زمینه نیت بدی دارد، مقصر شناخته شدن او کافی است.

    چه کسی مسئول اثبات کذب بودن مطالب در نشر اکاذیب است؟

    چه کسی مسئول اثبات کذب بودن مطالب در نشر اکاذیب است؟

    در مورد کلمه «کذب» باید گفت که اگرچه این کلمه به معنای جمع «کاذب» است، اما اگر موردی کذب و خلاف واقع به شخصی نسبت داده شود، مشمول تعریف قانون از انتشار می شود. "دروغ".

    بر اساس قواعد کلی حقوقی، اثبات کذب بودن مطالب منتشر شده و همچنین مجرمیت شخصی که مطالب را منتشر کرده است، بر عهده شخصی است که ادعای کذب و غیر واقعی بودن مطالب را دارد. به این معنا که،اگر شخصی اطلاعات نادرستی در مورد ایران منتشر کند و شخص دیگری از این امر متضرر شود، شاکی باید ثابت کند که اطلاعات منتشر شده توسط شخص منتشر کننده کذب و غیر واقعی است.

    تفاوت انتشار دروغ های رایانه ای با انتشار دروغ های معمولی

    به طور کلی قوانینی که در خصوص انتشار عکس توسط رایانه و غیر رایانه ای ارائه شده است بسیار شبیه به یکدیگر است، راه حل تفاوت بین این دو نوع انتشار کذب، ابزاری است که از طریق آن انتشار کذب است. انجام شده. بر اساس ماده 18 قانون جرایم رایانه ای، در صورت انتشار اکاذیب از طریق سامانه های رایانه ای و مخابراتی به حبس از 91 روز تا 2 سال محکوم می شوند.

    اما چنانچه نشر اکاذیب از طریق نامه یا شکایت یا گزارش و پخش هرگونه اسناد چاپی یا مکتوب باشد مشمول مجازات مقرر در ماده ۶۹۸ قانون مجازات اسلامی و به حبس از دو ماه تا محکوم خواهد شد. دو سال و تا 74 ضربه شلاق.

    مشاوره حقوقی در مورد انتشار مطالب نادرست آنلاین

    برای دریافت مشاوره حقوقی در خصوص جرایم کیفری (انتشار اکاذیب به صورت اینترنتی) و همچنین بهره مندی از تجربه بهترین وکیل در پرونده حقوقی خود می توانید از راه های ارتباطی گروه وکلای ایران دادفر استفاده کرده و با کمترین زمان و هزینه مشکل حقوقی خود را حل کنید.

    مبینا قره گوزلو
    پنجشنبه 30 / 4 - 2:10 PM
    بازدید : 318
    برچسب‌ها :

    آمار سایت

    آنلاین :
    بازدید امروز :
    بازدید دیروز :
    بازدید هفته گذشته :
    بازدید ماه گذشته :
    بازدید سال گذشته :
    کل بازدید :
    تعداد کل مطالب : 226
    تعداد کل نظرات : 0

    خبرنامه