به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

این توضیحات و عنوان از ویرایش قالب ، قابل تغییر است.

مکان تبلیغات شما

امکانات وب

پر مخاطب ها

    عضویت

    نام کاربري :
    رمز عبور :

    قانون مجازات اسلامی
    کتاب اول - کلیات
    قسمت اول - مواد عمومی
    فصل اول - تعاریف
    ماده 1- قانون مجازات اسلامی شامل جرایم و مجازات های حدود، قصاص، دیه و تعزیر، اقدامات تأمینی و تربیتی، شرایط و موانع مسئولیت کیفری و مقررات حاکم بر آنها می باشد.

    ماده 2 - هر رفتاری اعم از فعل یا ترک فعلی که در قانون برای آن مجازات تعیین شده باشد جرم محسوب می شود.

    فصل دوم - قلمرو اجرای قانون کیفری در محل
    ماده 3 - قوانین جزایی ایران در مورد کلیه اشخاصی که در قلمرو حاکمیت زمینی، دریایی و هوایی جمهوری اسلامی ایران مرتکب جرم شوند جاری است مگر اینکه در قانون ترتیب دیگری مقرر شده باشد.

    ماده 4 - هرگاه قسمتی از جرم یا نتیجه آن در قلمرو حاکمیت ایران واقع شود جرم ارتکابی در جمهوری اسلامی ایران محسوب می شود.

    ماده 5 - هر شخص ایرانی یا غیرایرانی که در خارج از قلمرو حاکمیت ایران مرتکب یکی از جرایم یا جرایم مندرج در قوانین خاص زیر شود، طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران محاکمه و مجازات می شود. در صورت تاييد حكم و اجراي آن، دادگاه ايران ميزان مجازات اجرا شده را در تعيين مجازاتهاي تعزيري محاسبه مي كند:

    الف- اقدام علیه نظام، امنیت داخلی یا خارجی، تمامیت ارضی یا استقلال جمهوری اسلامی ایران

    ب- جعل مهر، امضا، حکم، فرمان یا دستخط مقام معظم رهبری یا استفاده از آن.

    ج - جعل مهر، امضا، حکم، فرمان یا دستخط رسمی رئیس جمهور، رئیس قوه قضائیه، رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی، رئیس مجلس خبرگان رهبری، رئیس دیوان عالی کشور، دادستان کل کشور، اعضای مجلس شورای اسلامی. شورای نگهبان، رئیس و اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام، وزرا یا معاونان رئیس جمهور یا استفاده از آنها

    د- جعل آراء مراجع قضایی یا دستگاههای اجرایی صادره از این مراجع یا سایر مراجع قانونی و یا استفاده از آنها.

    هـ - جعل اسکناس معمولی یا اوراق قرضه بانکی ایران و همچنین جعل اسناد خزانه و اوراق مشارکت صادره یا تضمین شده توسط دولت یا تهیه یا تبلیغ سکه قلب در مورد سکه های رایج داخل.

    ماده 6- در جرائم کارکنان دولت اعم از ایرانی یا غیرایرانی که در خارج از قلمرو دولت ایران مرتکب جرائم مربوط به شغل و وظایف خود شده اند و در جرایم مقامات سیاسی و کنسولی و سایر وابستگان به ایران. دولتی که طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران از مصونیت سیاسی برخوردارند. رسیدگی خواهد شد.

    ماده 7- هر تبعه ایرانی علاوه بر موارد مذکور در مواد فوق در خارج از کشور مرتکب جرم می شود. چنانچه در ایران پیدا شود یا به ایران بازگردانده شود طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران محاکمه و مجازات می شود مشروط بر اینکه:

    الف- رفتار مرتکب طبق قانون جمهوری اسلامی ایران جرم است.

    ب- در صورتی که جرم ارتکاب جرم موجب تعزیر باشد، متهم در محل وقوع جرم محاکمه و تبرئه نشده باشد یا در صورت محکومیت، مجازات کلاً یا جزئی در مورد او اعمال نشده باشد.

    ج- طبق قوانین ایران دلیلی بر منع یا موقوفی تعقیب یا توقف اجرای مجازات یا سقوط آن وجود ندارد.

    ماده 8- هر گاه شخص غیرایرانی در خارج از ایران نسبت به شخص ایرانی یا علیه کشور ایران جرمی غیر از جرایم مذکور در مواد قبل را مرتکب شود و در ایران پیدا شود یا به ایران بازگردانده شود جرم وی طبق مقررات تعقیب خواهد شد. قوانین جزایی جمهوری اسلامی ایران ، فراهم آوردن:

    الف- متهم از جرائمی که موجب تعزیر در صحنه جرم شده است محاکمه و تبرئه نشده باشد و یا در صورت محکومیت، مجازات کلاً یا جزئی در مورد وی اعمال نشده باشد.

    ب- رفتار ارتکابی در جرایم موجب تعزیر طبق قانون جمهوری اسلامی ایران و قانون محل وقوع جرم است.

    ماده 9- مرتکب جنایاتی که به موجب قانون خاص یا معاهدات و مقررات بین‌المللی در هر کشوری پیدا شود در همان کشور محاکمه می‌شود. اگر در ایران پیدا شود طبق قوانین جزایی جمهوری اسلامی ایران محاکمه و مجازات می شود.

    فصل سوم - قلمرو اجرای قانون کیفری در زمان
    ماده 10- در مقررات و نظامات حکومتی، مجازات و اقدام تأمینی و تربیتی باید مطابق قانونی باشد که قبل از وقوع جرم مقرر شده است و مرتکب هر رفتار اعم از فعل یا ترک فعلی را نمی توان به مجازات یا مجازات محکوم کرد. اقدامات امنیتی و آموزشی طبق قانون. ولى اگر پس از وقوع جرم، قانونى بر تخفیف یا عدم اجرای مجازات یا اقدامات تأمینى و تربیتى یا به نحو مساعدتر وضع شود، نسبت به جرایم قبلى در وضع آن قانون تا صدور قطعى مؤثر است. وردیct صادر می شود. در صورتی که طبق قانون قبلی حکم قطعی صادر شده باشد به شرح زیر عمل می شود:

    الف- در صورتی که رفتاری که در گذشته جرم بوده طبق قانون لاحق جرم شناخته نشود حکم قطعی اجرا نمی شود و چنانچه در مرحله اجرا باشد اجرای آن متوقف می شود. در این موارد و همچنین در مواردی که حکم قبلاً اجرا شده باشد، اثر کیفری ندارد.

    ب- در صورتی که مجازات جرمی به موجب قانون لاحق تخفیف یابد، قاضی اجرای احکام موظف است قبل از اجرای حکم قطعی یا در حین اجرا، اصلاح آن را طبق قانون جدید درخواست کند. همچنین محکوم علیه می تواند از دادگاه صادرکننده حکم تقاضای تخفیف کند. دادگاه صادر كننده حكم به موجب قانون ذيل حكم قبلي را تقليل مي دهد. مفاد این بند در مورد اقدامات تأمینی و تربیتی که در مورد نوجوانان بزهکار اعمال می شود نیز جاری است. در این صورت قیم یا قیم او نیز می توانند برای اقدامات امنیتی و آموزشی درخواست تخفیف کنند.

    تبصره ـ مقررات فوق در مورد قوانینی که برای مدت معین یا موارد خاص وضع شده اند اعمال نمی شود مگر در مواردی که در قانون لاحق مقرر شده است.

    ماده 11- قوانین زیر در مورد جرایم قبلی بر خلاف وضع قانون بلافاصله اعمال می شود:

    الف- قوانین مربوط به تشکیلات و صلاحیت قضایی

    ب- قوانین مربوط به ادله دعوی قبل از اجرای حکم

    ج- قوانین مربوط به آیین دادرسی

    د- قوانین مربوط به مرور زمان

    مبینا قره گوزلو
    شنبه 14 / 3 - 2:15 PM
    بازدید : 292
    برچسب‌ها :

    آمار سایت

    آنلاین :
    بازدید امروز :
    بازدید دیروز :
    بازدید هفته گذشته :
    بازدید ماه گذشته :
    بازدید سال گذشته :
    کل بازدید :
    تعداد کل مطالب : 226
    تعداد کل نظرات : 0

    خبرنامه