به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

این توضیحات و عنوان از ویرایش قالب ، قابل تغییر است.

مکان تبلیغات شما

امکانات وب

پر مخاطب ها

    عضویت

    نام کاربري :
    رمز عبور :


    قانون جرايم رايانه اي براي تعيين مصاديق استفاده مجرمانه از سيستم هاي رايانه اي و مخابراتي در سال 1388 به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيد. جرايم سايبري جرمي است كه در فضاي مجازي با سوء استفاده از سيستم رايانه اي و خلاف قانون انجام مي شود.

    جرايم سايبري را مي توان به دو دسته تقسيم كرد. دسته اول جرايم سنتي مانند كلاهبرداري، سرقت و جعل است كه با استفاده از رايانه انجام مي شود و دسته دوم جرايم نوظهور مانند جرايم عليه صحت و سلامت داده ها كه با ورود رايانه ها به جوامع ايجاد شده است. گاهي در يك جرم كامپيوتر فقط يك وسيله است و در بعضي موارد جرم توسط كامپيوتر انجام مي شود. به طور كلي بايد گفت كه در اين دسته از جرايم، رايانه امكان وقوع جرم را در بستر جديدي به نام «فضاي مجازي» مي دهد. بر اين اساس بايد گفت هر جرمي كه قانونگذار صراحتاً رايانه را موضوع يا وسيله جرم و بخشي از عنصر مادي آن اعلام كرده باشد و رايانه در عمل به عنوان وسيله اي براي ذخيره يا پردازش يا انتقال استفاده شده باشد. شواهد، جرم رايانه اي است. مي شود. در نظام حقوقي داخلي، نه در حقوق جزاي عمومي و نه در قوانين خاص مختلف مانند قانون تجارت الكترونيك مصوب 1382 يا قانون جرايم رايانه اي مصوب 1388، تعريفي از اصطلاح جرايم رايانه اي وجود ندارد، اما در قوانين بسياري از سازمان ها تعريف شده است. و كشورها، تعاريف اصطلاحات مختلفي پيشنهاد شده است.

    دادگاه صالح براي رسيدگي

    در خصوص دادگاه هايي كه جرايم رايانه اي در آنها قابل رسيدگي و تعقيب است، بايد گفت كه بر اساس مواد 30 و 31 قانون جرايم رايانه اي مصوب 1388، قوه قضائيه بر حسب ضرورت، شعبه يا شعبي از دادگاه هاي عمومي و انقلاب را مكلف مي كند. دادگاه ها، ارتش و اختصاص درخواست تجديد نظر به بررسي جرايم سايبري. قضات اين گونه دادگاه ها و دادگاه ها بايد از بين قضاتي انتخاب شوند كه اطلاعات لازم را در مورد مسائل مربوط به رايانه داشته باشند. همچنين در صورت بروز اختلاف در صلاحيت، اختلاف طبق مقررات قانون آيين دادرسي مدني و انقلاب در امور مدني حل و فصل خواهد شد. دادگاه ويژه جرايم رايانه اي و فناوري ارتباطات معروف به دادسراي جرايم رايانه اي (منطقه 31 تهران) تنها مرجع فعال در زمينه جرايم رايانه اي است. رسيدگي به جرايم مرتبط با جرايم سايبري بر عهده دادسرا است. اين دادگاه تخصصي با هدف رسيدگي به جرايم رايانه اي و فناوري اطلاعات و ارتباطات، رسيدگي به پرونده هاي شركت هاي هرمي و شكايات مربوط به جرايم ارتكابي در فضاي مجازي تشكيل شده است.

    اعمال صلاحيت واقعي و جهاني در قانون جرايم سايبري

    قانونگذار در قانون جرايم رايانه اي نيز صلاحيت واقعي و جهاني را اعمال كرده است. طبق ماده 28 اين قانون، دادگاه هاي ايران علاوه بر موارد مقرر در ساير قوانين، در ساير موارد نيز صلاحيت خواهند داشت: داده هاي كيفري يا داده هاي مورد استفاده براي ارتكاب جرم به هر نحو در سيستم هاي رايانه اي و مخابراتي يا حامل هاي داده ذخيره شده در قلمرو حاكميت زميني، دريايي و هوايي جمهوري اسلامي ايران؛ اين جنايت از طريق وب‌سايت‌هايي با دامنه سطح بالاي كد كشور ايران انجام شده است. جرم ارتكابي توسط هر فرد ايراني يا غيرايراني در خارج از ايران عليه سيستم‌ها و وب‌سايت‌هاي رايانه‌اي و مخابراتي كه توسط قواي سه‌گانه يا رهبري يا نمايندگي‌هاي رسمي دولت يا هر مؤسسه يا مؤسسه ارائه‌دهنده خدمات عمومي يا عليه وب‌سايت‌ها استفاده يا كنترل مي‌شود. (وب‌سايت‌ها) داراي محدوده بالايي از كد كشور ايران است كه به طور گسترده مرتكب شده است و همچنين جرايم سايبري شامل سوء استفاده از افراد زير هجده سال اعم از اينكه مرتكب يا قرباني ايراني يا غيرايراني باشد

    مبینا قره گوزلو
    چهارشنبه 16 / 6 - 1:09 PM
    بازدید : 196
    برچسب‌ها :

    آمار سایت

    آنلاین :
    بازدید امروز :
    بازدید دیروز :
    بازدید هفته گذشته :
    بازدید ماه گذشته :
    بازدید سال گذشته :
    کل بازدید :
    تعداد کل مطالب : 226
    تعداد کل نظرات : 0

    خبرنامه