به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

این توضیحات و عنوان از ویرایش قالب ، قابل تغییر است.

مکان تبلیغات شما

امکانات وب

پر مخاطب ها

    عضویت

    نام کاربري :
    رمز عبور :


    جرایم علیه تمامیت جسمانی است و معنای آن قصاص (در اصطلاح عامیانه) و وارد کردن خسارت عینی است که مجرم به قربانی وارد کرده است، مثلاً اگر کسی با پاشیدن اسید در داخل بدن او را کور کند. از راه دیگر، قربانی حق خواهد داشت. با ریختن اسید روی چشمان وی (البته با نظارت و کنترل دادگاه و اجرای احکام) برای نابینایی وی و یا در صورت قتل عمد، والدین حق دارند جان مرتکب را بگیرند. قصاص یکی از ویژگی های نظام حقوقی اسلام و ادیان ابراهیمی است. نکات و شرایط اجرای قصاص

    1- در صورتی که مرتکب پدر یا یکی از اجداد پدری متهم باشد، باید در دادگاه ثابت شود و در صورت عدم اثبات، حق قصاص حسب مورد با قسامه ثابت می شود. ولی یا متهم یا قیم او.

     

    2- مرتکب باید عاقل و از نظر دینی با قربانی برابر باشد.

     

    3- جنایات عمدی نسبت به خردسالان موجب قصاص است.

     

    4- مرتکب جنایت عمدی بر دیوانه مجازات نمی شود ولی علاوه بر پرداخت مهریه به تعزیر محکوم می شود.

     

    5- جنایت عمدی نسبت به جنین حتی اگر بعد از فوت روح باشد مستوجب قصاص نیست ولی مرتکب به دیه محکوم و طبق قانون به مجازات می رسد. اگر جنینی زنده به دنیا بیاید و توانایی ادامه حیات را داشته باشد و جنایت قبل از تولد منجر به عیب یا فوت بعد از تولد شود و یا بعد از تولد عیب او باقی بماند، قصاص ثابت است.

     

    6- ارتکاب جنایت در حالت مستی و عدم تعادل روانی در اثر مصرف داروهای روانگردان و مانند آن. در این صورت مرتکب مستوجب قصاص است، مگر اینکه ثابت شود به دلیل مستی و عدم تعادل روحی، اختیار از او به طور کلی سلب شده است. در این صورت به دیه و مجازات جزایی محکوم می شود. نکته در اینجا این است که اگر مشخص شود مرتکب قبلاً برای چنین عملی خود را مست کرده است یا می داند که مستی و عدم تعادل روحی او باعث ارتکاب جرم می شود، جرم عمدی محسوب می شود.

     

    7- شک در بالغ یا عاقل بودن مرتکب: در صورتی که هنگام ارتکاب جرم در بالغ یا عاقل بودن مرتکب شک وجود داشته باشد پس از تحقیقات و تحقیقات مرجع قضایی و متهم یا بزه دیده مدعی عمد بودن جرم باشد. در دوران بلوغ او یا همدستش از جنون قبلی خود بهبود یافته است، اما مرتکب می تواند خلاف آن را ادعا کند، اما متهم یا متهم باید ادعای خود را ثابت کند. در صورت عدم اقامه بینه، قصاص باطل می شود. اگر حالت سابق در زمان وقوع جرم بوده، مرتکب مجنون بوده است، مرتکب باید جنون خود را در حین ارتکاب اثبات کند تا قصاص ساقط شود. در غیر این صورت قصاص با قسم ولی یا ولی بر او یا ولی او ثابت می شود.

     

    8- جنایت عمدی غیر مسلمان نسبت به مسلمان، ذمی، مستمن یا مسلمان: وقتی غیرمسلمان عمداً نسبت به مسلمان، ذمی، مستمن یا مسلمان مرتکب جرم شود، حق قصاص ثابت است. در این موضوع فرقی بین ادیان و مذاهب و گرایش های فکری نیست. اگر مسلمان، ذمی، مستمن یا مسلمان، نسبت به غیر مسلمانی که ذمی، مستمن و مسلمان نیست، جنایت کند، قصاص ندارد. در این صورت مرتکب به مجازات مقرر در کتاب پنجم «تعزیرات» محکوم می شود.

     

    غیر مسلمانانی که اهل ذمه و مستمع نیستند و قراردادی ندارند و تابعیت ایران و یا تابعیت کشورهای خارجی را دارند و طبق قوانین و مقررات وارد کشور شده اند به حکم اطمینان دارند.

     

    اگر مقتول غیر مسلمان باشد و مرتکب قبل از اجرای قصاص مسلمان شود، قصاص ساقط می شود و علاوه بر پرداخت دیه به مجازات مقرر در کتاب پنجم تعزیرات محکوم می شود.

     

    9- شک در مسلمان بودن مقتول: در صورتی که پس از تحقیقات و تحقیقات مقام قضایی در مسلمان بودن مجنی علیه در هنگام ارتکاب جرم و حالت قبل از جنایت غیراسلامی بوده است. متهم یا بزه دیده مخالف ادعا است. اینکه جنایت عمدی در حالی صورت گرفته که مسلمان شده است و مرتکب ادعا می کند که جنایت قبل از اسلام آوردن او انجام شده است، ادعای ولی یا مقتول علیه او باید ثابت شود و در صورت عدم اثبات قصاص است. فسخ شده و مرتکب باید دیه بدهد و مجازات مقرر در کتاب پنجم «تعزیرات» محکوم است. اگر حالت قبل از جنایت اسلام او بوده است، وقوع جرم در حالت غیر اسلامی مقتول باید باشد.ثابت شود تا قصاص لغو شود. حکم این ماده حتی در صورت شک موجه در مجنون بودن او صحیح است.

    مبینا قره گوزلو
    پنجشنبه 13 / 5 - 5:31 PM
    بازدید : 187
    برچسب‌ها :

    آمار سایت

    آنلاین :
    بازدید امروز :
    بازدید دیروز :
    بازدید هفته گذشته :
    بازدید ماه گذشته :
    بازدید سال گذشته :
    کل بازدید :
    تعداد کل مطالب : 226
    تعداد کل نظرات : 0

    خبرنامه